Måste Ske En Förändring

Jag och sambon satt och pratade igår kväll över en kopp the. Vi kom båda två fram till att det måste ske en förändring i våra liv. Vi måste ta tag i oss själva. Jobb trillar inte ner från himlen och roliga saker händer inte bara av sig själv.

Man kan inte bara gå och drömma om ett bättre jobb för då fastnar man i det man har. Vi måste rycka upp oss och inte bara sitta hemma och titta på tv och surfa nätet efter jobbet (sambons jobb).

Så vi kom fram till att vi kanske skulle göra en to-do-lista. Där skriver vi upp allt som vi måste göra, precis allt! Från små saker som att tvätta bilen till större saker som att leta kurser och skriva cv:n. Då kan man välja något från listan som man gör istället för att slötitta på tv eller surfa meningslöst på nätet.

Ska testa och se hur det fungerar. Men något måste vi i alla fall komma på så att jag hittar ett jobb och sambon hittar ett annat jobb som han trivs bättre med. Men det är ju allt annat än lätt...

Här varde ljus...!

Jag surfade runt på Martha Stewarts sida och hittade en massa fina tips på hur man kan göra egna fin-fina ljus. Så jag funderar på att testa dessa här:

1. Ljus i snäckskal
ljusShells

2. Ljus i urgröpta citroner (ska tydligen dofta gott också)
ljusLemon

3. Ljus i äggskal (passar bäst till Påsk förstås)
ljus-eggshells

4. Ljus i äpplen (passar bra nu till hösten tycker jag)
ljusApples
Foto: www.marthastewart.com

Underbara Skor!

Dessa skorna är sååå snygga! Typiskt Youssi-skor också, rosa... :)  Vill ha!

skor4
Foto: Asus.com

Utmaning nr 3 :)

Blev också utmanad av Deeana att skriva ner roliga kommentarer som jag har fått angående mina outfits under åren som gått. Jag kom på några stycken halvroliga.


När jag gick i gymnasiet så hade jag väldigt varierande klädstilar och hårstilar. Jag hade bland annat ett par knähöga stövlar som jag blev trött på och klistrade därför på vit päls över hela stövlarna. Dessa hade jag sedan på mig i skolan. En dag när jag kom gående i korridoren hör jag en kille säga rätt högt:

”Har du varit i nordpolen och dödat en isbjörn eller!?”

Jag hade även väldigt kort hår ett tag i gymnasiet. Jag hade nämligen färgat det svart och när det växte ut så blev det väldigt fult. Så därför klippte jag av det helt. Hade väl sådär 2-3 cm kort hår. Jag experimenterade mycket med håret, hade olika färger, olika frisyrer och måste ha sett väldigt skum ut många gånger. I alla fall så sommarjobbade jag på Barsebäcksverket den sommaren och hade bland annat håret i ”spikes”, tre stora taggar (som en mohikanfrisyr fast tre spikes på rad), helt platt hår, blonderat hår, lite rosa hår osv. Året därefter sommarjobbade jag också på Barsebäcksverket och när alla sommarjobbarna satt i matsalen första dagen (typ upprop) så satt jag och pratade med en kille. Efter en stund säger han:

”Är det inte du med håret förra sommaren?”

Jag har även fått många kommentarer angående min handväska som är ko-mönstrad. Ni kan ju bara tänka er vad folk säger.

”Har du slaktat en ko va?”

”Ska du inte mjölka kossan?”

Och så vidare…

bag6
Foto & montage: Youssi

Utmaning nr 2

Jag blev utmanad av Kelly att visa mina "favvo partyskor", så de kommer här. Kunde inte bestämma mig för ett par så det blev vår&sommar och höst&vinter. :)

skor2
Vår&sommar-skorna är inte så snygga direkt men ohh så sköna. Passar perfekt och ingen skoskav alls!!

skor3
Foto & montage: Youssi